Wat is een zorgchalet?

Een mantelzorgchalet oftewel zorgchalet is een comfortabele houten woning die goede diensten kan bewijzen op het vlak van mantelzorg. Wanneer een oudere of gehandicapte niet langer zelfstandig door het leven kan, bieden familieleden vaak ondersteuning door zich in te zetten als mantelzorger. Dat kan tijdrovend en bewerkelijk zijn, zeker als de afstand tussen zorgbehoevende en mantelzorgers groot is.

Een zorgchalet kopen kan hier uitkomst bieden. Het zorgchalet kan een oudere in staat stellen om dicht in de buurt van zijn/haar familie te komen wonen, en toch een mate van zelfstandigheid te behouden. Of het mantelzorgchalet kan in de buurt van de oudere(n) komen te staan en onderdak bieden aan zijn/haar mantelzorgers. Hoe dan ook, een zorgchalet vermijdt moeilijke keuzes, zoals de beslissing om een oudere in een verzorgingstehuis onder te brengen.

Waarom een zorgchalet kopen?

Door een mantelzorg chalet kunnen zorgbehoevende mensen langer thuis blijven wonen. In hun vertrouwde omgeving, in de buurt van hun kinderen en andere geliefden. Zo kunnen alle partijen genieten van elkaars aanwezigheid en steun. Zonder hun privacy op te geven, wat het geval zou zijn als vader of moeder in het huis van de kinderen zou komen inwonen.
Een zorgchalet kopen stelt uw familieleden in staat om letterlijk “in de tuin” te komen wonen. Met respect voor elkaars leefruimte, maar in de wetenschap dat als er iets aan de hand is, dat hulp heel dichtbij is.

Bent u geïnteresseerd geraakt of heeft u een vraag over een zorgchalet? Kijk dan eens op www.dgmantelzorgwoningen.nl of mail ons op info@dgchaletbouw.nl en vertel ons wat u zoekt of stel een vraag door het formulier hier rechts in te vullen.

Heeft u nog vragen?

Zorgchalets gebouwd door D&G Chaletbouw

Bekijk de door ons reeds gebouwde zorgchalets en laat u inspireren.

Fuori

Prachtig chalet met twee slaapkamers en een ruime woonkamer. Het chalet wordt verwarmd d.m.v. infraroodpanelen.

Cipres

Een prachtig, compact, duurzaam en stijlvol gebouwd Tiny chalet met een luxe en ruimtelijke uitstraling. Voorzien van openslaande deuren.

Lavender

Het chalet beschikt over een grote badkamer en een ruime slaapkamer. Mooie openslaande deuren en een L-vormige keuken.

Oleander

L-vormig chalet met twee slaapkamers en een berging / vide boven de keuken. Door de twee dakramen is er veel lichtinval in het chalet.

Coridon met veranda

Veranda met composiet vlonderdelen, duurzame gevelbekleding en veel lichtinval in woonkamer. Voorzien van een luxe keuken en 2 slaapkamers met kastruimte.

Ombrella

Dit chalet is voorzien van een lichtstraat, ruime keuken (incl. wasmachineaansluiting), 2 slaapkamers en een ruime badkamer.

Selena met zadeldak

Dit chalet is voorzien van een ruime woonkamer, overgaand in een volledig uitgeruste keuken. Voorzien van 2 slaapkamers, badkamer en apart toilet.

Vivienda

Zeer ruime woonkamer met dakramen en openslaande deuren naar de veranda. Keuken, berging, vliering en twee slaapkamers / hobbyruimtes.

Vivienda met vide

Zeer ruime woonkamer met vide. Hoge plafonds (330 cm) en volledig voorzien van vloerverwarming. Voorzien van 2 ruime slaapkamers.

Op zoek naar een zorgchalet?

Kom langs en ervaar live hoe wij bouwen en waar u op moet letten bij het kopen van een zorgchalet!

Een zorgchalet kopen: wat moet ik me daarbij voorstellen?

De laatste paar jaar is het concept van het mantelzorgchalet opeens snel populairder geworden. Eén van de oorzaken is dat versoepelde regelgeving van de overheid geen bouwvergunning voor een zorgchalet meer vereist, mits er sprake is van mantelzorg. Verder zijn chalets door toegenomen concurrentie in prijs gedaald.

Een zorgchalet biedt voor zijn prijs een hoog wooncomfort. Een chalet is afkomstig uit de Alpen, en is bijna geheel van hout gemaakt. Het biedt grote, lichte ruimtes, die in de zomer koel blijven en in de winter afdoende isolatie bieden.

Verder geldt dat een zorgchalet makkelijk aan te passen is op een specifieke zorgvraag. Bovendien is een mantelzorg chalet geheel gelijkvloers op te leveren.

Een zorgchalet van D&G Chaletbouw

D&G Chaletbouw kan voor u een mantelzorgchalet plaatsen dat geheel aan uw wensen voldoet. Wij kunnen ook bestaande chalets renoveren: nieuwe gevelbekleding, vervanging van glas, kozijnen of dakpanelen en isolatieverbetering zijn maar een greep uit ons dienstenpakket.

Als u een zorgchalet kopen wilt, dan gaan we graag met u rond de tafel om uw behoeften in kaart te brengen. Op basis van dit gesprek maakt onze architect een concept voor het zorgchalet. Alles is bespreekbaar: indeling, inrichting, luxe, sfeer en details. Bovendien kunnen we het mantelzorgchalet afstemmen op specifieke zorgvragen. De keuken en het sanitair kan op een specifieke hoogte ingesteld worden, deuren en doorgangen kunnen extra breed gemaakt worden, en uw zorgchalet kan van een tillift worden voorzien.

Over ons

D&G Chaletbouw is een jong bedrijf. Onze enthousiaste medewerkers volgen de ontwikkelingen in hun vakgebied op de voet, en zetten zich voor meer dan 100% voor u in. Bij ons staat chaletbouw voor creativiteit en kwaliteit.