Wat is een mantelzorgwoning?

Een mantelzorgwoning stelt ouderen in staat om langer thuis te blijven wonen. Als een familielid of –leden ouder worden en meer behoefte krijgen aan ondersteuning en hulp, kan een mantelzorgwoning een goede oplossing bieden. Kinderen en andere mantelzorgers kunnen tijdelijk of wisselend gebruik maken van de mantelzorgwoning, en vanuit daaruit de oudere(n) ondersteunen. Of de oudere kan in de mantelzorgwoning intrekken, en zo dichterbij de kinderen zijn. Daarbij is het een voordeel dat de inrichting en voorzieningen van een mantelzorgwoning eenvoudig aan te passen zijn aan een specifieke zorgvraag of andere behoeften.

Hoe zien onze mantelzorgwoningen eruit?

D&G Chaletbouw kan voor u een chalet als mantelzorgwoning plaatsen. Tevens voorzien wij oudere chalets van een modernere uitstraling. Denk hierbij aan een nieuwe gevelbekleding, vervanging van glas en kozijnen, betere isolatie van dak, vloer of wand, of renovatie van het dak.

Als u interesse in een chalet als mantelzorgwoning heeft, dan willen we graag eerst een gesprek met u voeren. U kunt vertellen wat uw wensen zijn, en wij kunnen u ideeën aan de hand doen. Vervolgens zal onze architect een concepttekening van uw mantelzorgwoning maken. U kunt het chalet helemaal aan uw wensen aanpassen, zowel qua structuur en indeling, als qua inrichting, luxe en sfeer.

Bent u geïnteresseerd geraakt of heeft u een vraag over een mantelzorgwoning? Kijk dan eens op www.dgmantelzorgwoningen.nl of mail ons op info@dgchaletbouw.nl en vertel ons wat u zoekt of stel een vraag door het formulier hier rechts in te vullen.

Heeft u nog vragen?

Mantelzorgwoningen gebouwd door D&G Chaletbouw

Bekijk de door ons reeds gebouwde mantelzorgwoningen en laat u inspireren.

Fuori

Prachtig chalet met twee slaapkamers en een ruime woonkamer. Het chalet wordt verwarmd d.m.v. infraroodpanelen.

Cipres

Een prachtig, compact, duurzaam en stijlvol gebouwd Tiny chalet met een luxe en ruimtelijke uitstraling. Voorzien van openslaande deuren.

Lavender

Het chalet beschikt over een grote badkamer en een ruime slaapkamer. Mooie openslaande deuren en een L-vormige keuken.

Oleander

L-vormig chalet met twee slaapkamers en een berging / vide boven de keuken. Door de twee dakramen is er veel lichtinval in het chalet.

Coridon met veranda

Veranda met composiet vlonderdelen, duurzame gevelbekleding en veel lichtinval in woonkamer. Voorzien van een luxe keuken en 2 slaapkamers met kastruimte.

Ombrella

Dit chalet is voorzien van een lichtstraat, ruime keuken (incl. wasmachineaansluiting), 2 slaapkamers en een ruime badkamer.

Selena met zadeldak

Dit chalet is voorzien van een ruime woonkamer, overgaand in een volledig uitgeruste keuken. Voorzien van 2 slaapkamers, badkamer en apart toilet.

Vivienda

Zeer ruime woonkamer met dakramen en openslaande deuren naar de veranda. Keuken, berging, vliering en twee slaapkamers / hobbyruimtes.

Vivienda met vide

Zeer ruime woonkamer met vide. Hoge plafonds (330 cm) en volledig voorzien van vloerverwarming. Voorzien van 2 ruime slaapkamers.

Op zoek naar een mantelzorgwoning?

Kom langs en ervaar live hoe wij bouwen en waar u op moet letten bij het kopen van een recreatiewoning!

De voordelen van een mantelzorgwoning

Een mantelzorgwoning kan een schijnbaar onvermijdelijke verhuizing naar een verzorgingstehuis voorkomen of uitstellen. Het zorgt dat mensen langer dicht bij elkaar in de buurt kunnen blijven wonen, ondanks leeftijd, ziekte of handicap. En dankzij de mantelzorgwoning worden ouderen niet plotseling weggerukt uit hun vertrouwde omgeving, die ze kennen en waar ze zich thuis voelen. Mantelzorgwoningen hebben het voordeel dat ouderen niet bij hun familieleden hoeven in te trekken en vice versa. Alle partijen kunnen elkaar zo steun en gezelligheid bieden, terwijl ze toch hun eigen leven blijven leiden.

Een chalet als mantelzorgwoning

Het concept van een mantelzorgwoning in de vorm van een chalet is nieuw, maar heeft de laatste tijd snel aan populariteit gewonnen. Het idee om vader of moeder dicht in de buurt te hebben levert veel gemoedsrust op voor familieleden. Terwijl de impact op elkaars leven veel kleiner is, dan wanneer één van de partijen bij de andere in huis zou komen wonen. En een chalet als mantelzorgwoning biedt een oplossing voor het dilemma dat ontstaat wanneer een oudere niet meer in staat is zelfstandig te wonen, maar nog “te goed” is voor plaatsing in een verzorgingstehuis.

Een chalet gebruiken als mantelzorgwoning biedt een paar grote voordelen. Ze zijn compact, en vragen dus relatief weinig ruimte. Ze zijn betaalbaar, en bieden een hoog wooncomfort, met grote lichte ruimtes en degelijke isolatie in elk seizoen. En dankzij nieuwe regels met betrekking tot mantelzorgwoningen is er meestal geen bouwvergunning voor nodig, mits de familie kan aantonen dat er sprake is van mantelzorg.

Een mantelzorgwoning bouwen

Het fijne van een mantelzorgwoning bouwen is dat de gebruikte materialen laag in kosten zijn. De chalets zijn voor het overgrote deel gebouwd van hout, aangevuld met kunststof en glas. Daarmee is een mantelzorgwoning bouwen betaalbaar, terwijl het leefgenot even hoog is als in een woning van vergelijkbaar formaat. Omdat de chalets in de fabriek volledig gebruiksklaar worden gemaakt, zijn we op locatie niet lang bezig met de mantelzorgwoning bouwen. We hoeven hem uitsluitend aan te sluiten. Bij onze prijzen zijn vervoers- en plaatsingskosten inbegrepen.

Er is dus geen sprake van een langdurig bouwproject, met alle overlast van dien, zoals bij andere bedrijven die een mantelzorgwoning bouwen!
Zoals gezegd: een chalet is goed en zonder hoge kosten aan te passen op specifieke behoeften van de bewoners. Denk aan extra brede deuren, de hoogte van keuken, toilet en douche, tilliften enzovoort. Bovendien kan de leefruimte van onze chalets volledig gelijkvloers worden gemaakt. Ook andere voorzieningen in uw mantelzorgwoning bouwen zijn bespreekbaar!

Over ons

D&G Chaletbouw is een jong bedrijf. Onze enthousiaste medewerkers volgen de ontwikkelingen in hun vakgebied op de voet, en zetten zich voor meer dan 100% voor u in. Bij ons staat chaletbouw voor creativiteit en kwaliteit.