Wanneer een seniorenwoning bouwen?

Als iemand ouder of hulpbehoevend wordt, dan kan de mantelzorg door familie veel tijd en moeite kosten. Vooral als de reisafstand groot is. Een seniorenwoning bouwen kan dan een oplossing bieden. Mantelzorgers kunnen hierin wonen, of de oudere, zieke of gehandicapte persoon kan zijn intrek nemen dichtbij zijn/haar familieleden.

Zo een seniorenwoning bouwen biedt ook een uitkomst wanneer een iemand niet meer in staat is om zonder hulp thuis te wonen, maar nog te gezond is voor een verzorgingstehuis. Aan een seniorenwoning woning bouwen kleven een aantal grote voordelen. Zo kan er rekening worden gehouden met de zorgvraag en specifieke behoeften van de hulpbehoevende bij een seniorenwoning bouwen.

De pluspunten van een seniorenwoning bouwen

Een seniorenwoning bouwen kan de afstand tussen een oudere en mantelzorgers verminderen. De familieleden hebben zekerheid dat hun vader of moeder dicht in de buurt is. Een seniorenwoning bouwen zorgt ervoor dat mensen langer van elkaars gezelschap kunnen blijven genieten en elkaar ondersteuning kunnen bieden. Terwijl ze tegelijk toch hun eigen leven kunnen blijven leiden, en geen van de partijen bij de ander hoeft in te trekken.

Een verhuizing naar een verzorgingstehuis kan (tijdelijk) voorkomen worden door een seniorenwoning bouwen. Vooral ouderen die het moeilijk vinden om te aarden op een nieuwe plek hebben baat hierbij. Een seniorenwoning bouwen in hun vertrouwde omgeving, waarmee ze vergroeid zijn, gaat vereenzaming, depressie, angst en verdere hulpbehoevendheid tegen.

Bent u geïnteresseerd geraakt of heeft u een vraag over een seniorenwoning? Mail ons op: info@dgchaletbouw.nl en vertel ons wat u zoekt of stel een vraag door het formulier hier rechts in te vullen ->>>

Stel uw vraag!

Seniorenwoningen gebouwd door D&G Chaletbouw

Bekijk de door ons reeds gebouwde seniorenwoningen en laat u inspireren.

V.A
€63.400

Enkel model gebroken kap

11.20 x 4.65 52 m2
Hoge isolatiewaarde 3.5! Lichtstraat in woonkamer, ruime keuken met wasmachineaansluiting. Twee slaapkamers en ruime badkamer.
V.A
€41.350

Enkel model zadeldak

10.00 x 4.00 40 m2
Dit model is voorzien van standaardisolatie. Mooie ruime woonkamer, overgaand in een keuken met goede voorzieningen. Twee slaapkamers en sanitaire voorzieningen.
V.A
€62.000

Lodge met Veranda

12.00 x 4.25 51 m2
Veranda met composiet vlonderdelen, duurzame gevelbekleding en veel lichtinval in woonkamer. twee slaapkamers met kleding kasten en luxe keuken.
V.A
€101.350

L-model

13.00 x 10.60 x 4.00 78 m2
Zeer ruime woonkamer, met dakramen en openslaande deuren naar de veranda. Keuken, berging, vliering en twee slaapkamers/hobbyruimtes.
V.A
€102.500

L-model met vide

12.50 x 9.00 x 4.00 70 m2
Zeer ruime woonkamer met vide. Hoge plafonds (330 cm) en volledig voorzien van vloerverwarming. Grote master bedroom en aparte slaapkamer.
V.A
€103.400

Eco chalet met eikenhouten constructie

14.00 x 8.35 x 4.45 meter 80m2
Energieneutraal wonen in ons ruime Eco chalet met eikenhouten veranda. Zeer mooie ruime woonkamer met veel lichtinval. Voorzien van 2 slaapkamers en ruime badkamer.

Op zoek naar een seniorenwoning ?

Kom langs en ervaar live hoe wij bouwen en waar u op moet letten bij het kopen van een seniorenwoning!

Een chalet als seniorenwoning bouwen

De laatste paar jaren heeft het idee van een mantelzorgwoning een hoge vlucht genomen. Vooral het inzetten van chalets als seniorenwoning is populair. Een “chalet” is afkomstig uit de Alpen en refereert aan een houten huis, vaak gelijkvloers. Ze bieden veel leefoppervlak en lichtinval, en daardoor een hoog wooncomfort.

Een chalet als seniorenwoning bouwen kent een aantal forse voordelen. De overheid heeft een paar jaar geleden nieuwe regels ingesteld, en tegenwoordig is er geen bouwvergunning nodig om een chalet neer te zetten, mits er aangetoond kan worden dat er sprake is van mantelzorg. Ook is het eenvoudig om speciale voorzieningen in een chalet te realiseren. De deuren en doorgangen kunnen verbreed worden, douches en keukens kunnen op de juiste hoogte worden gemaakt, enzovoort.

Een seniorenwoning bouwen als chalet is bovendien betaalbaar, en de chalet vraagt relatief weinig ruimte. Vader en/of moeder op uw erf of in uw tuin laten wonen wordt hierdoor een realistische optie.

Laat uw seniorenwoning bouwen door D&G Chaletbouw

Een seniorenwoning bouwen naar uw specificaties, rekening houdend met uw situatie en die van uw ouder(s). Bij D&G Chaletbouw is het mogelijk. Wij kunnen een chalet als seniorenwoning bouwen die geheel aan uw wensen voldoet.

Als u geïnteresseerd bent in onze diensten, dan houden we graag eerst een persoonlijk gesprek met u. Hier kunnen we samen onze ideeën op tafel leggen en kijken wat mogelijk en verstandig is. Daarna zal onze architect een tekening maken. Uw seniorenwoning bouwen gebeurt in nauw overleg met u. Wij bieden een aantal standaardmodellen aan, maar we kunnen ook een volledig unieke seniorenwoning bouwen voor u. Wat betreft de indeling, inrichting en luxe: u bepaalt.

Over ons

D&G Chaletbouw is een jong bedrijf. Onze enthousiaste medewerkers volgen de ontwikkelingen in hun vakgebied op de voet, en zetten zich voor meer dan 100% voor u in. Bij ons staat chaletbouw voor creativiteit en kwaliteit.